(Last Updated On: February 18, 2019)

Det er virkelig NÅ du burde ta tatovering! Du har kanskje hørt noen har sagt det før. Men hvorfor er det egentlig så lurt? Her er 6 gode grunner til å tatovere seg på høsten.

1. Du har fått inspirasjon fra sommeren

Du har sikkert vært på stranda eller vandret i byen i løpet av sommeren. Dermed har du vel sett mer hud enn gjennomsnittlig i forhold til resten av året. Fler og fler har tatoveringer, og de er større og mer synlige enn før. Så det er godt mulig du har fått inspirasjon ved å se på andre tatoveringer. Hvor mange ideer har egentlig dukket opp i løpet av sommeren?

man in white tank top on seashore
Photo by sk on Pexels.com

2. Huden er ikke lenger like sommerbrun

Solbrun eller brent hud er ikke lett å tatovere på. Derfor anbefaler tatovører gjerne å ikke tatovere seg på sommeren hvis man lett blir brun eller brent. Blekere hud er mye lettere å tatovere, da blekket blir mer synlig under den mer gjennomsiktige hudoverflaten. Jo mørkere huden din er, jo mindre fargerik og tydelig er tatoveringen.

3. Du unngår soling og bading

De fleste er vel ferdige med å sole seg og bade nå som høsten er her. Vel, unntatt de som reiser til Syden i Høstferien da. Uansett er det ikke lurt å få direkte sol på en fersk tatovering, da du kan lettere få en forbrenning. Og bading er ikke til å anbefale en med en fersk tatovering, da bakteriene i vannet kan risikere en betennelse eller infeksjon.

Les: Sommer, Sol & Tatoveringer

6 REASONS TO GET TATTOOED DURING FALL SEASON.png

4. Det er lettere å beskytte tatoveringen med klær

På sommeren er tatoveringen mer utsatt for bakterier fra luften, da den eksponeres mer ved at du ikke har på deg klær som dekker den hele tiden. Nå som det er kaldere ute, har du naturligvis mer klær på deg, og tatoveringen blir mer beskyttet fra luft og omgivelser.

5. Den får grodd i fred før du viser den frem

Som jeg nevnte i forrige punkt, eksponerer du ikke tatoveringen like mye når det er kaldere. Og det gjør også at tatoveringen kan gro i fred å ro før du viser den frem til venner eller laster opp bilde på sosiale medier. Den vil bli finest når den er ferdig grodd, og ikke flasser lenger.

woman wearing black crew neck t shirt
Photo by Carlos Luna on Pexels.com

6. Du har god tid til å få laget ferdig en stor tatovering

Starter du på en større tatovering som vil ta lang tid å lage, som en sleeve eller hel rygg, har du god tid til å bli helt ferdig med den før våren kommer. Jeg vet hvor kjedelig det er å måtte vise frem uferdige tatoveringer. Ingenting føles bedre enn å bli helt ferdig med en stor tatovering.

Det var mine personlige gode grunner til å tatovere seg på høsten. Nå fikk du kanskje noe å tenke på, eller var du kanskje allerede klar over disse punktene?

Thank you so much for visiting my blog today. If you liked "6 Gode grunner til at du bør ta tatovering på høsten", please feel free to share it with others. If you don't already, you are more than welcome to follow me on Instagram, my Youtube channel and Pinterest.

See ya!

Liked it? Take a second to support me on Patreon!

Do you have a tattoo that you want to fix or coverup? I now do live tattoo consultations on my Youtube channel. Read more about it by clicking on the image below!