(Last Updated On: June 21, 2019)

Det finnes ingen lovbestemt aldersgrense for når man kan få tatoveringer i Norge. Likevel er det slik at de aller fleste seriøse tatoverings-studioene har en aldersgrense på 18 år. Noen har aldersgrense på 16 år dersom man har tillatelse fra foreldre/foresatte. Vi har valgt å ha 18 års aldersgrense på Attitude Tattoo Studio. Her er våre grunner:

Din kropp – Ditt ansvar

Vi mener at det å ta en tatovering er en så stor og viktig beslutning at man bør være myndig før man tar den avgjørelsen. Det bør ikke være opp til foreldre eller foresatte hvorvidt man skal la seg merke resten av livet, skal du ta den beslutningen er det ditt eget ansvar.

adult-1867489_960_720.jpg
Bilde fra Pixabay.com

Ungdom og Fremtid

Vi møter veldig mange kunder som har tatovert seg i tenårene og som i ettertid angrer, både på motiv, størrelse og plassering. Erfaringsmessig er det en dårlig ide å ta tatovering når man er så ung, rett og slett fordi det er så mye som skjer i overgangen mellom å være ungdom og voksen og det er lett å ta valg man angrer på senere.

Les også: Hvordan finne drømme-tatoveringen!

Trender

Trender kommer og går. Som ung er det veldig fristende å følge trender, selv om man ikke er klar over at det er en trend for øyeblikket. Jo eldre du er jo mindre følger du trenden.

Les også: Topp 20 Mega Trendy Tatoveringer

people-2565092_960_720

Hud Forandringer

Kroppen er faktisk ikke helt ferdig utvokst enda! Det kan medføre at tatoveringen eldes dårlig fordi den blir eksponert for vekst og endringer i hud-kvalitet.

Kvalitet

Det er få studioer som tatoverer folk under 18 år. Velger du et studio på grunn av aldersgrensen – eller velger du studio/tatovør ut i fra anbefalinger og egne ønsker? Det er dumt å nedprioritere kvalitet på noe som er så permanent som en tatovering…

Les også: 5 fornuftige forberedelser før du skal ta tatovering

“Altfor Gjennomtenkt”

Dersom man skal ta en tatovering så skal den være der resten av livet. Det skader på ingen måte å bruke noe ekstra tid på å ta den avgjørelsen. Dersom du venter en stund vil du føle deg tryggere på at det er riktig for deg å ta en tatovering – eller kanskje du faktisk kommer frem til at du egentlig hadde lyst på et annet motiv, eller at du vil vente lenger fordi det er vanskelig å bestemme seg. Ta tiden til hjelp, så slipper du å angre senere i livet. Finnes det virkelig noe som heter “altfor gjennomtenkt”?

Håper dette ga litt innsikt i hvorfor vi ikke ønsker å tatovere noen under 18 år. Har du tatt en tatovering før du var 18 år? Fortell gjerne i kommentarfeltet under.

Les mer om Tatoveringer:

Thank you so much for visiting my blog today. If you liked "Er det aldersgrense på tatovering i Norge?", please feel free to share it with others. If you don't already, you are more than welcome to follow me on Instagram, my Youtube channel and Pinterest.

See ya!

Liked it? Take a second to support me on Patreon!

Do you have a tattoo that you want to fix or coverup? I now do live tattoo consultations on my Youtube channel. Read more about it by clicking on the image below!