(Last Updated On: April 1, 2020)

Hallo dere 🙂

Nå er det en stund siden jeg har skrevet noe, da jeg egentlig bare har ligget på sofaen og hatt det ganske kjedelig de siste dagene. Tiden går ganske sakte når man er hjemme alene hele dagen. Jeg har ikke hatt veldig motivasjon til å skrive noe, men her kommer endelig en liten oppdatering:

A2581160-FA4C-4B80-B4F3-D56316F4FB85.jpg

Digger denne kjolen jeg kjøpte på H&M. Veldig søt.

Gravid status

Nå er jeg altså i uke 36 (35+2). Jeg har fullført 87% av svangerskapet. Jeg har 36 dager igjen i følge Preglife appen. Han sparker så mye hardere nå, noen ganger får jeg faktisk vondt. Han har nok snudd seg nedover nå, kjenner at det stikker nedover mot “åpningen” iblant, som er skikkelig ubehagelig. Og sparkene er oftere opp og ut mot ribbeina og ut på sidene av magen.

Jeg har vært sykemeldt 100% den siste måneden, på grunn smertene. Jeg har fortsatt ikke fått svar på foreldrepenge søknaden, så er fortsatt ikke helt sikker på hvordan permisjonen blir. Men det blir nok permisjon uansett 🙂

Handikap på Strømmen Storsenter

Jeg vet det er skikkelig teit å klage, da jeg er utrolig takknemlig for å være gravid, men ja, jeg føler meg litt handikappet om dagen. Fordi bekkenet er såpass smertefullt, og det knepper og knekker når jeg reiser meg opp fra sofaen eller snur meg i sengen. I tillegg blir kneet enda fortere betent om dagen, så hvis jeg går mer enn noen minutter, kommer smerten tilbake i nye 24 timer. Sist lørdag dro Marius og jeg på Strømmen Storsenter, som vi liker å gjøre en gang iblant. Jeg visste jo at jeg kom til å få problemer med å gå rundt der, men Marius ville så gjerne ta en liten tur. Og vi har jo fortsatt en god del ting som må kjøpes inn for Lillegutt, så jeg tok sjansen, men tok det selvfølgelig veldig sakte og forsiktig.

Krykker

Men med en gang jeg gikk ut av bilen, var kneet heftig betent og irritert. Så jeg kjøpte meg et par krykker på Et Enklere Liv. Jeg skal jo operere kneet etter fødselen, så jeg kommer til å trenge de snart uansett. Etter noen minutter med de kjente jeg at de hjalp mot kneet, men de krever en del styrke i ryggen også, som ikke helt er til stede om dagen. Jeg fikk faktisk mer vondt i bekkenet etter å ha gått med krykker, så det var litt demotiverende.

MartCart

Har du sett en MartCart noen gang? Du har nok det, men kanskje ikke registrert hva det heter. Det er sånne elektriske kjøretøy inne på kjøpesentere for de som sliter med å gå. Jeg snakker om en sånn:

Jeg var veldig usikker, det fristet veldig. Jeg ville jo gjerne komme meg bort til Barnas Hus for å krysse av noen ting på handlelisten. Så til slutt svelget jeg stoltheten og fikk lånt meg en MartCart. Fy flate, jeg fikk fort respekt for folk som har et handikap. Jeg følte at absolutt alle stirret på meg. Jeg liker ikke sånt, virkelig. Jeg blir faktisk veldig lett flau… Jeg er jo egentlig vant til at folk stirrer ellers, men denne gangen følte jeg meg bare helt forferdelig. Det var som om jeg var på utstilling. Jeg vet jo selv at det ikke var noe å være flau over, men selv da vi hadde kommet hjem, merket jeg at selvtilliten hadde fått en skikkelig smell. Det gikk skikkelig inn på meg.

IMG_3032.jpg

Stellebord

Jeg bestilte stellebordet Moweo fra Jollyroom, som Frida har montert og satt på badet. Hun er så flink til å hjelpe til, for det meste da. Hun er jo bare 11, så jeg kan jo ikke forvente alt på en gang. Nå gjenstår det bare å fylle opp stellebordet med alt vi trenger, som er en god del, har jeg skjønt. Jeg fikk også kjøpt en stor og fin Stellebag fra Barnas Hus. Jeg gleder meg til å “pimpe” barnevognen med koppholder og sånne ting… Men en ting av gangen 🙂

285338.jpeg

Fødebag og Fødebrev

Jeg leser jo i gravid appene en gang i blant, og i en av de sto det at man bør pakke fødebagen allerede i uke 35, og gjerne ha klart et fødebrev. Fødebrev? Hva er det? Det hadde jeg faktisk ikke hørt om før nå. Måtte lese litt om det, så skjønte jeg at man bare skriver ned hvis man har spesifikt ønsker rundt fødselen, hvem som er der, hvordan smertestillende man ønsker, musikk, lys i rommet osv.

Jeg er jo i uke 36 nå, så fikk jo nesten litt panikk. Jeg husker ikke om jeg pakket noen bag før Frida ble født. Tror jeg bare tok med det aller viktigste. Mens denne gangen skal jeg pakke skikkelig. Vi bor jo ikke langt unna sykehuset, så Marius kan jo dra og hente hvis jeg skulle ha glemt noe, men hvorfor ikke prøve å være godt forberedt for en gangs skyld? Så nå har jeg fått laget meg et fødebrev, og skrevet en liste over det jeg vil pakke i fødebagen, og få pakket ferdig i løpet av uken. Et skritt lenger på veien…

Tusen takk for at du tittet innom bloggen min.

IMG_0684.jpg

Thank you so much for visiting my blog today. If you liked "Gravid Oppdatering – Krykker, MartCart og Fødebag", please feel free to share it with others. If you don't already, you are more than welcome to follow me on Instagram, my Youtube channel and Pinterest.

See ya!

Liked it? Take a second to support me on Patreon!