(Last Updated On: June 21, 2019)

“Hei Linda. Jeg fant deg via YouTube. Jeg drømmer om å bli tatovør. Jeg er fortsatt ganske ung, men jeg lurer på: Hvilken utdannelse trenger man for å kunne bli tattoo lærling?

Jeg vet ikke hva andre tatovører og tattoo studioer rundt i verden mener, jeg kan kun si litt om hva jeg selv synes om dette temaet. Det finnes nemlig ingen regler eller lover på dette i Norge. Tatoverings-yrke er ingen formell utdanning i Norge, og det er derfor ikke mulighet til å ta for eksempel fagbrev som tatovør eller tegne lærlingkontrakt som i andre yrkesfag. Allikevel er begrepet “lærling” vanlig brukt som betegnelse på personer som er under opplæring i et tatoveringsstudio.

tattoo-3268988_960_720
bildet er hentet fra pixabay.com

Les også: Q&A: “Hva mener du om Tattoo kurs?”

Det eneste kravet som finnes i Norge er at lokalet man tatoverer i skal være godkjent av kommunelegen (som går på hygiene og renhold).

Jeg selv tar kun inn lærlinger når jeg ser at de har et unikt talent innen tegning. Jeg ser ikke alltid på noen CV. Tidligere erfaring eller utdannelse er mindre viktig. Men en som har et talent, og i tillegg har tatt en slags utdannelse innen tegning, vil bli enda mer attraktiv for bransjen.

art-1478831_960_720.jpg
bildet er hentet fra pixabay.com

Man kan ikke tatovere det man ikke kan tegne!

Etter min egen erfaring lærte jeg meg utrolig mye på å utdanne meg innen tegning, form og farge på videregående skole, så jeg ser ofte at det er et pluss hos mange som søker lærlingplass. Det skader aldri med et slags grunnleggende kurs, skole eller utdannelse før man blir lærling. Men det er heller ikke pålagt.

Talentet kommer først!

open-book-1428428_960_720.jpg
bildet er hentet fra pixabay.com

Les mer om tatoverings-bransjen her:

 

Thank you so much for visiting my blog today. If you liked "Hvilken utdannelse trenger man for å bli tattoo lærling?", please feel free to share it with others. If you don't already, you are more than welcome to follow me on Instagram, my Youtube channel and Pinterest.

See ya!

Liked it? Take a second to support me on Patreon!