(Last Updated On: April 3, 2020)

Kanskje ikke mange som vet dette, sikkert fordi det ble på en måte historie da jeg flyttet til Norge. Jeg er nemlig så og si oppvokst på seilbåt.

Jupp, lille meg 🙂

Hver eneste sommer fra jeg ble født til jeg ble 15 år, seilte vi med båten rundt omkring i Stockholms skjærgård, og noen ganger langt utenfor, som Öland og Gotland. Jeg var en skikkelig seile-jente, jeg kunne alle knuter og flagg, og jeg fortøyde båten når vi kom til land. Det var en så naturlig og stor del av livet mitt. Jeg hadde skikkelig sjøbein.

Oj, der lignet jeg på pappa i ansiktet. Her var jeg ikke gammel, nesten 6 år…

Noe av det beste jeg visste var å sitte helt foran på peket av båten, vår vi var langt ute på havet. Det var som å fly 2 meter over havet, med vinden i håret, og den eneste lyden var bølgene som bruset under meg.

Her var jeg 10 år, hvis datoen på bildet stemmer…

Så flyttet vi til Norge.

Etter at vi hadde seilt fra Stockholm til Son, solgte familien båten og kjøpte et småbruk i Vestby. Vi gikk fra å seile i skjærgården til å mekke traktor på låven. Det var en ny verden for meg. Plutselig bodde vi på et mindre sted, ute på landet, og hvor “alle kjenner alle”.

Nå bor jeg sentralt i Oslo, og hverdagen er hektisk, spennende, livlig og hyggelig… Men jeg savner den indre roen jeg hadde ute på havet. Det å slappe av helt, er umulig for meg. Jeg må bli mentalt stimulert konstant. Noen ganger føler jeg at jeg jobber for fremtiden, så mye at jeg glemmer nåtiden. Ja, vi ønsker oss bolig ved havet, hunder, hytte, båt og alt jeg alltid har ønsket meg. Og vi jobber hardt, og ser muligheten til å få det til, men i prosessen ser jeg ikke helt at jeg nyter selve nåtiden nok.

Så nå prøver jeg å lære meg selv å nyte nåtiden mer. Å fortsatt huske på hva man hadde, sette pris på det man har, og våge å drømme stort om fremtiden. Da er man vel ganske i mål.

Så en dag, skal jeg ut og seile igjen 🙂

img_6167
Bilde hentet fra pixabay.com – akkurat sånn jeg husker de sene kveldene…
Thank you so much for visiting my blog today. If you liked "Jeg savner havet…", please feel free to share it with others. If you don't already, you are more than welcome to follow me on Instagram, my Youtube channel and Pinterest.

See ya!

Liked it? Take a second to support me on Patreon!