(Last Updated On: April 1, 2020)

Jeg lever jo av å være kreativ, så jeg starter denne spørsmålsrunden med noen kreative spørsmål. Det var så utrolig hyggelig å se kommentarene deres fra innlegget jeg la ut, etter at jeg spurte dere om blogg-ønsker, spørsmål osv. Her er noen av spørsmålene jeg fikk:

  1. Hva gjorde at du begynte som tatovør?
  2. Hva inspirerer deg?
  3. Hva er kunst for deg?
  4. Hva er det som opptar tiden din annet enn jobb og familie?
  5. Hva brenner du for?

 

1. Hva gjorde at du begynte som tatovør?

Dette kunne sikkert ha vært et langt innlegg i seg selv, men jeg kan prøve å holde det litt kort. Som 16-17 åring tegnet jeg mye på pulten min mens jeg satt i telefonen med venner. En dag kom mamma inn på rommet mitt og sa at det så ut som om jeg hadde tatovert skrivebordet min. Vi hadde lenge snakket om karrierevalg, og mamma var veldig opptatt av at jeg skulle finne et yrke hvor jeg kunne være kreativ og kunstnerisk, siden hun er kunstner selv. Jeg hadde vurdert frisør, web-designer, tegne-lærer, illustratør mm. Men når mamma foreslo at jeg burde bli tatovør, fikk jeg litt å tenke på.

Jeg hadde jo null interesse for tatoveringer. Jeg kjente ingen som hadde det, som jeg vet om i hvert fall. Men så fort jeg havnet hos Birdie som lærling, forelsket jeg meg totalt i tatoveringer, både som kunst, som statement, som pynt, og mye mer.

Det tok noen år før det skjedde noe med hele greia, da jeg ville gå ferdig videregående først. Jeg hadde aldri fått meg en lærlingplass uten mamma. Selv som 20-åring, var jeg ekstremt sjenert og ydmyk. Jeg sto litt gjemt bak mamma da hun snakket til Birdie, og solgte meg på en måte. Hun sa at han ville angre hvis han ikke tok meg inn som lærling, for jeg var jo så unik og talentfull. Vi viste han portfolien min med tegninger, og jeg fikk faktisk lærlingplass allerede dagen etter. Jeg har nå tatovert i 18 år.

 

2. Hva inspirerer deg?

Jeg er nok dessverre litt mentalt kortsynt til tider, og ser oftest bare det som er rett foran nesa. Jeg prøver å utvide synsfeltet litt, og la verden inspirere meg på fler måter. Men oftest får jeg inspirasjon fra hva jeg selv gjør, tenker, føler mm. Deretter får jeg masse inspirasjon fra folk jeg ser opp til, som andre tatovører, mammaer, familie og venner, bloggere, instagrammere, youtubere mm. Jeg kan også få inspirasjon av musikk og filmer, årstider, steder, situasjoner mm. Men av alle inspirasjoner er nok kjærligheten størst.

Når det gjelder inspirasjon til tatoveringer, er det kun en hoved-inspirasjonskilde, og det er selve kunden. Jeg tror og håper at jeg har en ganske bra antenne når det gjelder å skjønne hva kunden “egentlig mener” og dermed få laget et visuelt design utifra det. Resten kommer litt sånn av seg selv.

 

3. Hva er kunst for deg?

Wow, kunst er vel alt for meg. Jeg lever av å produsere kunst på kroppen til folk. Men jeg liker ikke all kunst. Jeg ser vel kunst i det meste rundt meg, som en vakker himmel, en fin sang, en bra film, et maleri, fotografi og en barnetegning. Jeg elsker det vakre og det perfekte. Jeg holder meg selv til realismen, altså den virkelig verden, men liker å fokusere på det vakre i den verden. Jeg er ikke glad i abstrakt kunst. Jeg har aldri helt forstått det. Det er som et språk jeg ikke klarer å lære meg. Det gir meg ingenting.

 

4. Hva er det som opptar tiden din annet enn jobb og familie?

Jeg elsker å være kreativ på flere områder. Jeg digger prosjekter, jeg har ofte et hig etter noe nytenkende og givende. Jeg laget meg en Youtube kanal for et år siden, men hoppet av det etter ca 6 måneder, da jeg ikke tålte kritikken fra noen troll (se eget innlegg). Jeg liker å blogge, å skrive ned ting jeg tenker på.

Jeg liker også å lese og pugge rundt prosjektene mine. Som når jeg ville lage meg en Youtube kanal, så jeg sikkert 100 videoer om “hvordan lage din egen youtube kanal” og lignende videoer. Jeg liker å vite hvordan jeg burde starte med noe før jeg faktisk hopper i det. Jeg har pugget en god del rundt Instagram også, som jeg nettopp laget tips om her.

Webdesign er også noe jeg bruker tid på. Nå skal jeg gi fra meg nettsiden til Attitude, som skal få en ny designer, men det betyr at jeg kan fokusere mer på min egen. Jeg elsker å ta bilder og filme, og redigere videoer. Det er bare synd at en video på 10 minutter tar meg minst 4 timer å redigere. Tiden strekker ikke alltid til, så jeg må prioritere… Jeg pleide å lage musikk som ung, spilte i band, var med på et album, og laget egen musikk som jeg har publisert her. Nå har jeg ikke laget musikk på mange år, jeg savner det egentlig masse.

 

5. Hva brenner du for?

Jeg brenner vel for absolutt alt jeg liker. Det er enten alt eller ingenting for meg. Det jeg ikke liker, unngår jeg totalt dessverre, som økonomi, matlaging og mye annet praktisk. Jeg elsker mine hobbyer, så de brenner jeg virkelig for. Jeg brenner også for jobben min, og selvfølgelig familien min. Men noen ganger føler jeg at jeg brenner så kraftig at jeg til slutt brenner ut, og må være slukket en stund, før jeg tør å tenne på noe nytt.

 

Jeg svarer gjerne på flere spørsmål, så bare kom med flere hvis du har noen på lager.

Tusen takk for at du er her og leser på bloggen min!

Thank you so much for visiting my blog today. If you liked "Jeg svarer på 5 kreative spørsmål!", please feel free to share it with others. If you don't already, you are more than welcome to follow me on Instagram, my Youtube channel and Pinterest.

See ya!

Liked it? Take a second to support me on Patreon!