Pappa

(Last Updated On: April 3, 2020)

Jeg er skikkelig pappajente. Jeg elsker selvfølgelig hele familien min, men pappa og jeg har et dypt og sterkt bånd som ikke kan sammenlignes med noen andre. Jeg er alltid pappas lille jente.

NERDEN

Pappa er en ganske blanda mann. Hvis noen skulle ha spilt han i en film, hadde det blitt enten Dan Aykroyd, Steven Segall eller John Cleese. Men jeg pleier mest å kalle han for Inspector Gadget, fordi han har så dilla på gadgets, alt av utstyr og duppedingser som har en praktisk egenskap og gjerne er litt high tech. Pappa er skikkelig nerd. Han er praktisk, logisk, smart, analyserende og elsker å løse fysiske problemer. Han liker å finne opp nye ting, lager egne rare roboter og funksjonelle maskiner i garasjen.

Han har alltid vært full av tørre pappavitser. Jeg trodde alltid at det bare var han i hele verden som kunne ha så tørr humor. Men det er visst ganske vanlig…

HELTEN

Han har virkelig stått på. Jobbet hardt for å forsørge familien. Han jobbet mye, men når han var hjemme hadde vi kvalitetstid sammen. Jeg opplevde mye som barn. Vi reiste mye på ferie på fjellet sammen, og seilte med båten på sommeren. Men også de små tingene som å vaske bilen med pappa på søndager, ser jeg tilbake på nå som et veldig verdifullt minne.

Jeg husker at jeg ofte sa til han at han burde bli brannmann eller politi, fordi han hadde en så overnaturlig, nesten Superman-reaksjonsevne. Flere ganger opplevde jeg å se han redde noens liv. Husker broren min sklei nedover et skråning mot vannet, og pappa rakk akkurat å dra han opp før han traff vannet. En sau som hadde ramlet ut i vannet, ble løftet opp i gummibåten, våt og tung som han var. Da det var en dødelig storm på svenskekysten, var pappa ute og dro i båtene, sånn at de ikke skulle knuse hverandre.

Arbeidsmoral har alltid vært høy, men han er flink til å lytte til sitt indre behov, da han har hobbyer han dykker ned i ved behov. Han kom plutselig hjem en dag med en motorsykkel, rett etter han fylte 40 kjøpte han seg en enduro-sykkel, en stor crosser man kjører i skogen med. Noen år senere var han Norgesmester i Enduro i senior klassen. Når han gjør noe, gjør han det ordentlig, han går alltid All In.

STJERNEN

Musikk er den aller største hobbyen. Han spilte i band som ung, sammen med Tom Mathiesen og Erling Bonde kalte de seg for “Snu”, og ga ut en rekke låter, blant annet “Fuglen Svein”.

Det jeg synes er så festlig er at da pappa og mamma bestemte seg for å flytte til Sverige på grunn av et jobbtilbud, ble bandet oppløst, og gutta gikk videre i musikken. Tom joinet bandet Primavera og skrev en låt som ertet pappa fordi han hadde valgt å flytte til Sverige. Ironisk nok, da vi flyttet til Norge i ‘95, og jeg var 15 år, ble jeg kalt «svenske-faen» på skolen. Etterhvert fortalte pappa hvor det ordet kom fra. Det var jo han som var Svenske-faen!

Pappa har hatt eget musikkrom hjemme siden jeg var rundt 5-6 år. Tror du jeg har kost meg der i perioder? Jeg tror jeg har laget nok sanger igjennom årene for 3-4 album. Noe ligger ute på nett da. Så du kan få høre mange av de hvis du vil! Pappa har også en del der ute, så det er bare å lytte. Kanskje du liker det? Kanskje ikke? Jeg og pappa har alltid drømt om å skrive en låt til Melodi Grand Prix. Hvert år sier vi «neste år!» Vi får se da, om vi noen gang kommer oss dit…

Pappas musikk på Urørt: http://urort.p3.no/#!/Band/LoopDiLoop

Min musikk på SoundCloud: https://soundcloud.com/electriclinda

Hvis du gikk glipp av det, har jeg skrevet et innlegg om mamma også.

Thank you so much for visiting my blog today. If you liked "Pappa", please feel free to share it with others. If you don't already, you are more than welcome to follow me on Instagram, my Youtube channel and Pinterest.

See ya!

Liked it? Take a second to support me on Patreon!