(Last Updated On: April 1, 2020)

Gårsdagen må jo bare dokumenteres. En vanlig søndag ble plutselig ikke så vanlig lenger. Vi ble bedt med på båttur med foreldrene til Marius. Det var jo så varmt og deilig, ca 29 grader i skyggen, og 21 i vannet. Da tok vi turen rundt Fornebu da.

“Fornebu, eller Fornebo, er et område mellom Lysaker og Snarøya i Bærum kommune, mest kjent for at den tidligere hovedflyplassen Oslo lufthavn, Fornebu lå her i perioden 19391998. Navnet er etter Fornebu hovedgård. Første ledd i navnet er enten mannsnavnet Forni eller adjektivet forn, gammel; siste ledd er enten norrønt bú, bosted, eller búð, primitivt hus, oppholdsrom. Fornebulandet ligger mellom Lysakerfjorden og Holtekilen. Der er villabebyggelse i nord, nærmere Lysaker, og i sør på halvøya Snarøya.” – Wikipedia

Tenk at Fornebu var Oslos flyplass før. Nå er det et luksus bolig område med eget senter og alt mulig. Vi kjenner flere som bor der. Det frister ekstremt å flytte dit, men det er en god del over budsjettet foreløpig. Men det er lov å drømme 🙂

Vi kjørte rundt Fornebu halvøya. Her hadde jeg aldri vært før. Å herre gud for noen hus som ligger langs vannet der… Vi ankret i en bukt, og bare lå helt stille. I hvert fall oss voksne. Frida var først ute i vannet…

Frida fikk brukt opp det meste av energien sin, hun storkoste seg. Som vi alle gjorde. Jeg satte meg litt bak på kanten for å dyppe bena i vannet. Det var veldig kaldt, litt for kaldt for min smak. Jeg bader helst aldri i vann kaldere enn 24 grader. Men etterhvert kjente jeg faktisk ikke forskjell på vannet og luften, ble fort vant til temperaturen.

Etterhvert badet også Marius. Og jeg ble så varm etterhvert, at det fristet faktisk mer og mer å prøve å dyppe kroppen min under vann. Til slutt greide jeg det, mens Frida og Marius heldigvis var langt unna båten. Jeg orket ikke noe mas og press fra de.

Det er faktisk første gang jeg bader i Mai måned noen gang, i hele mitt liv. Det er kanskje ikke så rart, siden det ikke har vært så varmt i mai siden 40-tallet.

Så svømte Frida og Marius over til land, og gikk bort til badestranda, hvor de hadde kiosk og hoppetårn. Jeg ble igjen i båten med Svigers og slappet av. Jeg badet flere ganger mens de var borte. På en måte gjorde jeg det ikke for meg selv, men for han lille inni magen min, da jeg var såpass varm, at jeg tenkte han også var ganske varm…

Vi kom oss etterhvert til land igjen, og spiste på restaurant. Da holdt vi oss i skyggen, alle unntatt Marius, stakar. Når vi kom hjem var Marius og jeg solbrente. Marius hadde stekt ryggen, og jeg var knall rød på brystet og kragebena. Selv om vi faktisk hadde vært flinke til å smøre oss, trodde vi… Frida badet så mye at hun heldigvis ikke hadde brent seg.

Rart egentlig, at etter en så rolig og avslappet dag, var man så sliten og slapp. Solen tok nok en god del av energien vår. Det skal visst bli enda varmere denne uken. Det blir spennende…

Har du badet ennå? Fortell 🙂

Takk for at du tittet innom bloggen min. Vil du lese mer om noe spesifikt? Har du noen spørsmål? Kommenter under eller send epost til linda@attitude.no

Thank you so much for visiting my blog today. If you liked "Rundt Fornebu – Mitt aller første Mai-bad!", please feel free to share it with others. If you don't already, you are more than welcome to follow me on Instagram, my Youtube channel and Pinterest.

See ya!

Liked it? Take a second to support me on Patreon!