(Last Updated On: November 6, 2018)

Det er endelig mai. Nå er det snart sommer. Når du har tatt en tatovering er det ikke lurt å utsette den for direkte sol eller solarium de første 4 ukene. Dette er fordi tatoveringen er et åpent sår den første uken, og ukene etter er huden ømfintlig og tåler ikke mye sol. 

Forbrenning

Har du lys, skandinavisk hud er dette veldig viktig å forstå, fordi du er mer utsatt for forbrenning enn de med mørkere hud. I verste fall kan du få en skikkelig solforbrenning i tatoveringen, og det skaper problemer i gro-prosessen. Dette kan medføre at du får store sår-skorper, vannblemmer eller andre reaksjoner, som resulterer med at du mister masse blekk fra tatoveringen, og kan få varige arr.

pexels-photo-1178532
Photo by sk on Pexels.com

Smurt i brunt

Men etter de første 4 ukene, må du gjerne være ute i solen. Men sørg for å beskytte tatoveringen enda litt bedre enn resten av huden din. Bruk gjerne solfaktor 50 på tatoveringen. Tatoveringer med fine farger vil fort se litt møkkete ut dersom du blir brun, da de brune pigmentene legger seg som et lag oppå tatoveringen, og dermed gjemme fargene en del.

Bleking over tid

En annen viktig grunn til å beskytte tatoveringen i solen, gjerne i mange år fremover, er på grunn av blekingen solen gjør med tiden, akkurat som en malt husvegg. Solen har en blekings effekt over tid, så hvis du vil beholde fargene i tatoveringen råder jeg deg til å fortsette å smøre med høy solfaktor i mange år fremover.

close up photography of tattooed woman
Photo by Artem Bali on Pexels.com

Betennelser

En fersk tatovering skal ikke være under vann, hverken i havet, bassenget eller badekaret. De første 4 ukene bør du kun utsette tatoveringen for helt rent vann, som i dusjen. Selv om det er rent vann i badekaret når du går nedi, er det ikke rent etter noen minutter, da du bader i dine egne bakterier, som lett kan finne veien inn i tatoveringen.

Hard hud

Vi anbefaler heller ikke at du tar en tatovering rett ETTER at du har vært mye i solen. Å tatovere på solbrun hud er vanskelig, da pigmentene gjør huden litt røffere og hardere. Huden blir også midlertidig mørkere, slik at fargene vi tatoverer inn kan se mørkere og sløvere ut. Dermed kan resultatet bli litt annerledes når den er ferdig grodd.

Se også Hvordan finne drømmetatoveringenEtterbehandling, Hårfjerning på tatovert hud og 7 tips til deg som vil ta en tatovering.

Har du spørsmål angående dette, skriv en kommentar under eller kontakt studioet.

Thank you so much for visiting my blog today. If you liked "Sommer, sol og tatoveringer", please feel free to share it with others. If you don't already, you are more than welcome to follow me on Instagram, my Youtube channel and Pinterest.

See ya!

Liked it? Take a second to support me on Patreon!

Do you have a tattoo that you want to fix or coverup? I now do live tattoo consultations on my Youtube channel. Read more about it by clicking on the image below!