(Last Updated On: April 3, 2020)

Norrbagge

Da jeg vokste opp i Stockholm i Sverige, eller rettere sagt i Täby, litt utenfor hovedstaden, ble jeg noen ofte kalt for “Norrbagge”. Det er et typisk skjellsord for “Nordmann”, siden jeg hadde norske foreldre som snakket skikkelig svorsk på den tiden.

Svenske Faen

Da jeg flyttet til Norge som 15 åring, snakket jeg fortsatt svensk i ett år før jeg switchet over, og da kalte flere meg plutselig for “Svenske Faen”.

Det var faktisk mange år senere som jeg fikk vite at sangen “Svenske Faen”, som egentlig heter “Så lykkelig i Sverige” av Prima Vera, var faktisk skrevet til min far i 1978. Det var det året mamma og pappa flyttet til Sverige.

Pappa spilte nemlig i band da han traff mamma, et band som het Snu. Og som et lite opprør fra kompisen Tom Mathiesen, som senere startet et nytt band med Jan Teigen, fikk pappa høre det i teksten.

“SNU var en norsk humoristisk visegruppe som ble dannet i 1970 og som holdt sin siste konsert i 1977. Gruppen besto av Erling Bonde, Tom Mathisen og Jan Rodahl. Navnet SNU er et akronym for Snill Norsk Ungdom, et navn de opptrådte offentlig med. Gruppen spilte en viktig rolle i norsk musikkliv som forløperen til gjøglertrioen Prima Vera.” – Wikipedia

Så da vet du det 🙂 Tusen takk for at du tittet innom bloggen min!

Her er sangen:

Thank you so much for visiting my blog today. If you liked "Svenske Faen!", please feel free to share it with others. If you don't already, you are more than welcome to follow me on Instagram, my Youtube channel and Pinterest.

See ya!

Liked it? Take a second to support me on Patreon!