(Last Updated On: November 6, 2018)

Veldig mange bestiller time til å få tatovert et portrett av deres barn, noe jeg absolutt elsker å gjøre. De sender da en forespørsel til resepsjonen, med et bilde eller to. Men det er ikke alle bilder av barnet ditt som er ideelt til å tatovere. Jeg skal gi deg oppskriften på det perfekte bildet, og hva du bør unngå.

barneportrett-2.png

⚡ Alder for beste portrett ⚡

Jeg ser mange bilder av barn. For de fleste folk er en baby “bare en baby”. Barn får ikke frem sine egne trekk i ansiktet før de vokser seg større. Jeg anbefaler å vente til barnet er 3 år eller eldre, kun fordi personligheten og egenheten er mer fremtredende. Du kjenner også barnet bedre. Og har enda flere bilder å velge mellom.

pexels-photo-356192.jpeg

Jeg har tatovert noen baby-bilder. Da er det som regel fotograf-bilder med vekt på bildet og settingen som kunst og ikke nødvendigvis som et ansikts-portrett.

pexels-photo-236160.jpeg

⚡ Barnehage bilder eller ikke? ⚡

Man får jo tatt fine bilder i barnehagen, skolen osv. Men jeg ville heller lagt vekten på smilet, humøret, stemningen. Det er viktigere enn at bildet er tatt av en fotograf. Mange kommer med barnehage-bilder hvor barnet ikke smiler, eller ser en annen vei. De er ikke like herlige og minneverdige som når du treffer et herlig sekund av at barnet ditt ler av katten eller lignende. Så det er ikke noe fasit på om barnehagebildene er bra eller ikke, det avgjøres du.

pexels-photo-220574.jpeg

⚡ For alltid ⚡

Tenk deg at du skal tapetsere hele stueveggen med et bilde av barnet ditt. Et bilde alle vil se, alle dager, alle høytider, en stadig påminnelse, en stadig hyllest. Da er det veldig hyggelig for både deg selv, og alle andre som ser bildet, at det er et bilde som får deg til å smile, og som gir deg en god følelse.

pexels-photo-265957.jpeg

⚡ Opprørende bilder ⚡

Jeg har hatt kunder som ville forevige bilder av sitt barn som har gått bort i krybbedød elle lignende, triste situasjoner. Jeg har måttet se disse bildene av døde eller syke barn, og på en mild måte måttet forklare at det kan være veldig provoserende og opprørende for folk å se dette. Å i tillegg se det igjen og igjen for resten av ditt liv, det vil jeg ikke anbefale noen. Da anbefaler jeg heller å finne noe symbolsk som kan erstatte selve bildet, og heller hylle barnet på en annen måte, som et dikt, en bamse, smokk, engel eller lignende. Noe du knytter til det barnet.

pexels-photo-733881.jpeg

⚡ Husk at barnet ditt også eier tatoveringen ⚡

Barnet ditt vil vokse opp med ansiktet sitt tatovert på kroppen din. De vil til tider kanskje være flaue over det, og andre tider stolte. Derfor vil jeg at du prøver å tenke deg at også barnet ditt skal være glad i det bildet du valgte å forevige. På en måte eier også barnet tatoveringen din, siden det er de som er avbildet.

girl-rabbit-friendship-love-160933.jpeg

⚡ Søsken-kjærlighet og aldersforskjeller ⚡

Har du flere barn, er det veldig kult å få med hele søskenflokken, i stedet for å tatovere ett og ett barn. Ikke det at det er feil, men får du med alle barna i ett bilde, får du vist frem søskenkjærlighet og aldersforskjellen. Kanskje du har et bilde hvor storebror putter fingeren i øret til lillesøster. Sånne situasjoner er herlige å se på igjen og igjen.

pexels-photo-225017.jpeg

⚡ Tilbehør til portrettet ⚡

Man kan tatovere portrettet rett fra bildet, uten noe tilbehør. Det gjør jeg ofte. Det enkle er ofte det beste. Men, hvis man vil gjøre noe mer ut av bildet, legge til mer personlighet, kan man tilføye det med forskjellige ting. Jeg anbefaler å legge til objekter som leker, smykker eller hva som helst av ting som betyr nor for barnet. En legobit, en smokk, eller kanskje et utdrag fra favoritt sangen i tekst format. Hva som som helst som “hører til” barnet ditt.

hands-purple-child-holding.jpg

⚡ Husk Personvern ⚡

Ikke la tatoveringen fungere nesten som et ID kort for barnet ditt. De som ikke kjenner deg eller dine barn, har ikke behov for å vite hva de heter eller når de er født.

⚡ Kvalitet over kvantitet ⚡

Jeg får som sagt se mengder av bilder av barna til mine kunder, og de fleste er tatt med mobil. Det gjør ingenting med mobilbilder dersom bildene er tatt med en mobil som faktisk har et bra kamera, at lyset er godt og at du ikke har lagt på noe filter eller effekt. Godt lys er ekstremt viktig. Den aller beste settingen for å ta egne hjemme-bilder er utendørs i skyggen. Ikke bruk blits. Prøv deg frem til du blir fornøyd. Blir bildene ikke bra nok, vil jeg anbefale å investere i å leie inn en fotograf. Bildet skal tross alt være på kroppen din for resten av ditt liv. Husk også å ta bildet på nært hold. Hvis du tar et bilde på avstand, må jeg zoome inn, og det vil ødelegge kvaliteten på bildet.

⚡ Tatoveringen blir en kopi av bildet ⚡

Flere har spurt om jeg kan endre noe på bildet, som å gjøre håret lenger, ta bort et hodeplagg osv. Jeg kan ikke tatovere noe jeg ikke ser på bildet. Det samme gjelder kvaliteten. Er det et gammelt bilde uten særlig skarphet, kan jeg justere dette litt, men jeg kan ikke trylle frem noe som ikke er der.

Jeg håper du har fått noen gode tips, sånn at du kan ta det portrettet av ditt eller dine barn som du har drømt om. Ikke forhast deg. Lurer du på noe, kan du kontakte studioet på 22201313. Vil du sende inn en forespørsel til å ta en tatovering, kan du gjøre det HER.

Alle bilder i dette innlegget er eksempel-bilder hentet fra pexels.com

Takk for at du tittet innom bloggen min.

Thank you so much for visiting my blog today. If you liked "Tatovere barne-portrett – Alt du burde vite!", please feel free to share it with others. If you don't already, you are more than welcome to follow me on Instagram, my Youtube channel and Pinterest.

See ya!

Liked it? Take a second to support me on Patreon!

Do you have a tattoo that you want to fix or coverup? I now do live tattoo consultations on my Youtube channel. Read more about it by clicking on the image below!