(Last Updated On: October 24, 2018)

Jeg begynte å tatovere i 2000. Siden det har jeg sett en god del trender komme og gå. Jeg har ikke gått dypt inn i statistikken eller googlet noe spesifikk forskning innen dette temaet. Dette er kun mine egne observasjoner og erfaringer. Ikke ta deg nær hvis du selv har en av disse, og jeg sier noe mindre pent om den. Jeg har flere av disse selv.

Her kommer 20 av de mest populære trendene jeg har observert i ca kronologisk rekkefølge, uten å spesifisere noen spesifikk tidsperiode på de:

Indianer-smykke med fjær

Disse smykkene fant vi i ferdige kataloger vi hadde kjøpt eller kopiert fra andre tatovører. De gode gamle flash-bøkene inneholdt alle tegninger vi kunne tatovere. Det var ikke vanlig å tegne noe eget på den tid. Kunden pekte, og vi kopierte motivet. Denne fjæren hadde flere betydninger, blant annet Skjønnhet og Eleganse, Ære, Rettferdighet og Spirituell Kraft.

indianer fjær tatovering
Bildet er hentet fra google søk

Tribals

De hadde eksistert en god stund, men var fortsatt de mest populære tatoveringene blant våre kunder. Tribals var i utgangspunktet inspirert av de historiske tatoveringene i Indonesia, Polynesia osv, som i dag fortsatt er respektert hvis det er bra gjennomført. Men de stereotypiske 90-talls tribal mønsterne er dessverre nokså “ut” idag.

tribal tatovering
Bildet er fra Pixabay.com

Viking

Norges Indianer, kalte jeg det. Så poppis blant de store gutta, både med og uten muskler. Du var liksom ikke maskulin hvis du ikke hadde en Viking på overarmen.

viking tatovering
Bildet er fra Colourbox.com

Delfin

Jeg må jo ha med denne lille, søte, og uskyldige tatoveringen som forsiktig snek inn fler og fler damer inn i studioet. Delfinen sto ofte for Lekenhet, Intelligens, Kommunikasjon og Familie. De var helst plassert på ankelen, da dette var lett å skjule under sokken for den fortsatt litt konservative unge damen.

delfin tatovering
Bilde funnet via Google søk.

Kinategn

Jeg husker mamma hadde gardiner i stuen med store kinategn på. De var overalt. Da jeg jobbet i Ski var vi nabo med en kinarestaurant. Vi løp ofte over til de for å oversette ord og setninger. Men vi hadde også selvfølgelig en katalog med de mest populære tegnene.

kinategn
Bildet er hentet fra Pinterest.com

Sol i nakken

Disse husker jeg godt at jeg lagde en god del av i starten av karrieren min. Solen hadde flere betydninger innen tatovering. Blant annet Liv, Energi, Makt, Beskyttelse, Optimisme og Lys.

sol i nakken tatovering
Bildet er screenshot av bildesøk på Google

Arabisk skrift

Jeg husker godt perioden hvor mange, spesielt jenter, ville ha et navn eller setning på arabisk, uten å ha noen relasjon til språket. Det var nok en eksotisk greie over det hele. Et alternativ til kinategnet. Det virket også litt mer mystisk, litt hemmelighetsfullt, og mer sensuelt og feminint enn kinategnet.

arabisk skrift tatovering
Bildet er fra Pixabay.com

Yin Yang

Yin og Yang sees på som krefter som skal utfylle hverandre. Motsetninger som lager en balanse til sammen. Sånn som Marius og meg. Haha.

yin yang tatovering
Bildet er hentet fra Google søk.

Tramp Stamp

Denne tatoveringen var også for det meste en tribal, men den vokste til å bli et større statement. Ofte kombinerte man med sommerfugler, roser, stjerner eller andre motiver. Og tribal mønsteret fikk ofte skygger eller farger, eller rent og tradisjonelt svart. De første jentene som tok disse tilhørte ofte Glamour-blad sjangeren, men ble fort en sexy trend blant fler og fler jenter. Jeg mener personlig at plasseringen og formen fortsatt er veldig fint på jenter. Det komplimenterer den kvinnelige korsryggen veldig bra. Men dessverre er Tramp Stampet nå stemplet ut for godt.

tramp stamp tatovering
Bilde funnet via Google søk

Englevinger

Engler er nødvendigvis ingen trend, og har nok aldri vært det, men englevinger på ryggen, både smått og stort ble ganske trendy for en del år tilbake. Mener også at David Beckham tatoverte englevinger i nakken. Disse vingene hadde flere betydninger, som blant annet Minne over noen, Døden, Religiøs Tro, Kjærlighet, Frihet og Guddommelighet.

englevinger tatovering
Screenshot av Google søk

Stjerner

Plutselig dukket stjerner opp overalt. En yngre greie, for de lekne og litt små-gale guttene og jentene. Stjerner provoserte ikke, men var heller ikke for feminint for jentene, og ikke for stort og heavy for gutta.

stjerner tatovering
Bildet er fra Pixabay.com

Drømmefangere

Drømmefangeren er hentet fra Indianer-kulturen. Et gammelt og tradisjonelt kultur-symbol med mange betydninger. Rykter sier de var først laget for små barn, som en uro over sengen for å underholde, men også for å beskytte mot mareritt.

drømmefanger tatovering
Bildet er screenshot fra Google søk.

Ugle

Uglen ble den nye delfinen, bare litt større format. Mange jenter turte nå å ta større tatoveringer. Men jentene ville ha en søt ugle, og gutta den tøffe eller mystiske. Betydningene er oftest Klokhet, Intelligens, Beskyttelse, Frihet og Stillhet.

ugle tatovering
Bildet er Screenshot fra Google søk.

Piler

Dette er ikke så veldig lenge siden, nå snakker vi Millenials og Instagram. En enkel, lett tatovering for de yngre som ikke ønsker å dekke store deler av kroppen. Pilen handler om å bevege seg fremover, å ha et mål i livet. Betyr også beskyttelse for mange.

Screenshot fra Google søk.

Verdenskart

Med Instagram fulgte trenden med å reise. Og hva symboliserer reising bedre enn et verdenskart? Helst veldig små og veldig detaljerte. Jeg er ganske nysgjerrig på hvordan de ser ut etter 15 år…

verdenskart tatovering
Bildet er fra Pixabay.com

Flyvende fugler silhuett

De søte, uskydige fuglene som flyr av gårde på kroppen. De har flere betydninger: Frihet, Godhet, Skjønnhet, Kjærlighet og Fred. Ofte kombinert med andre tatoveringer, flyvende ut av en fjær, fra et evighetstegn, fra et navn, en løvetann og mye mer.

Flyvende fugle silhuett tatovering
Bildet er screenshot fra Google søk.

Lommeur

Dette lommeuret ble plutselig trendy, etter å ha vært et ganske tidløst motiv. Et fint og tydelig symbol for et minneverdig tidspunkt i livet. Jeg tenker det har en sammenheng med at realismen fikk en boost, og fler realisme-tatovører dukket opp. Med lomme ur fikk tatovøren vist frem sitt talent, da det er en utfordrende tatovering å lage perfekt.

Lommeur tatovering
Bildet er screenshot fra Google søk.

Mandala

Mandalaen er hentet fra Hinduismen og Buddismen, så er religiøse i utgangspunktet. Nå er det meget dekorative pynte-tatoveringer.

mandala tatovering
Bildet er hentet fra Inkme.tattoo

Underboob

Her er plasseringen i fokus, og ikke selve motivet. Det skal være rent dekorativt som et smykke mellom/under brystene. Denne blir ofte kalt “Moderne Tramp Stamp”. Jeg har en sånn selv, og er veldig glad i den, selv om den er Trendy.

Underboob tatovering
Bildet er Screenshot fra Google søk.

Ananas

Jeg er en av de som elsker ananas, og ja, jeg har det på pizzaen. Denne tropiske frukten har mange betydninger, blant annet Gjestfrihet, Vennskap, og Varme.

Ananas tatovering
Bildet er screenshot fra Google søk.

Har du en av disse Trendy tatoveringene? Når tok du den? Er du fortsatt glad i den? Skriv gjerne en kommentar under.

For mer tattoo inspirasjon:

50 Fine Fugle Tatoveringer

80 Bedårende Blomster Tatoveringer

Conor McGregor Portrait Tattoo Timelapse

Coverup Tattoo Timelapse

Jim Carrey “Ace Ventura” Tattoo Timelapse

Topp 25 Mega Trendy Tattoos (1).png

Thank you so much for visiting my blog today. If you liked "Topp 20 Mega Trendy Tatoveringer", please feel free to share it with others. If you don't already, you are more than welcome to follow me on Instagram, my Youtube channel and Pinterest.

See ya!

Liked it? Take a second to support me on Patreon!